BEYOND MOTIVATION

CREATe
MEANING@WORK

O conferință despre strategii pentru
pentru liderii de resurse umane
și pentru forța de muncă de mâine.

14 NoIEMBRIE 2024
14.00-18.00

Profită de oportunitatea de a te întâlni cu profenioști din domeniul HR pentru a discuta și a împărtăși experiențe despre cum creștem satisfacția profesională prin

Motivație și Angajament în activitatea profesională.

Zilele Carierei la UBB - Ediția 2024

Beyond motivation, CreatE meaning@work

Contextul perfect de a te echipa cu strategii de motivare și automotivare, cu instrumente de întelegere a dinamicii de la locul de muncă. Prilej de networking cu profesioniști din domeniul HR, evenimentul din 14 noiembrie aduce în prim plan teme precum motivarea angajaților în primii ani de activitate, instrumente de antifragilitate și modul în care se structurează și dezvoltă echipele, colaborare intra și inter grup, identificarea sensului profesional și responsabilitatea în a deveni propriul arhitect al traiectoriei profesionale.

La ce să te aștepți

Acest eveniment îți va oferi posibilitatea de a lua contact cu ultimele strategii, instrumente și informații despre motivarea angajaților și creșterea satisfacției personalului, fără a lăsa pe dinafară performanța profesională. Caracterul dinamic și informal creează contexte de networking și schimb de experință. Am organizat o după-masă relaxantă pentru a discuta despre lucruri serioase.

speakeri

Dr. Oana David

Director, Clinica PsyTech Babeș-Bolyai & Institutul Internațional pentru Studii Avansate de Psihoterapie și Sănătate Mintală Aplicată

Ce pot face organizațiile pentru a susține motivația generației Z?

Scopul acestei prezentări este de a oferi liderilor și managerilor informații practice și relevante despre motivația angajaților din Generația Z (cei născuți între 1996 și 2010). Vom explora caracteristicile unice ale acestei generații, valorile lor principale, și modalitățile eficiente de a-i motiva la locul de muncă.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Dr. Dan Mircea Suciu

Conferențiar univ. , Facultatea de Matematică și Informatică, UBB

Reteaming – arta de a destabiliza o echipă

Performanța și dinamica unei echipei reprezintă de mult timp o preocupare majoră in literatura de specialitate. Este interesant că cele mai relevante teorii în acest domeniu au fost dezvoltate cu peste 50 de ani în urmă, și toate subliniază faptul că stabilitatea echipei este un factor esențial pentru succesul acesteia. Dar dacă aceste teorii nu mai sunt valabile și destabilizarea ar fi, de fapt, un instrument si nu o piedică în creșterea performanței?
Dan Mircea Suciu este speaker, autor, trainer și coach în managementul proiectelor Agile și predictive, cu peste 20 de ani de experiență în dezvoltarea de software.
De-a lungul carierei, a coordonat zeci de echipe în diverse roluri (lider tehnic, manager de proiect, director de dezvoltare).
Predă baze de date si diverse metodologii de management al proiectelor software la Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

Dr. Mihaela Nabăr

Director executiv, World Vision România

We value people sau Oamenii contează

Cât de des o spunem și cât de credibili suntem în companiile sau organizațiile noastre? Ce asteptări creăm atunci când în discuțiile cu angajații facem această promisiune?
În ultimii ani am auzit mult despre flexibilitate, reziliență, creativitate și cum să facem echipă în contexte VUCA în mediile și culturile noastre organizaționale. Cum am construit, însă, participativ și sustenabil aceste culturi în realitate? A fost mai degrabă despre planurile unilaterale de a recupera ce am pierdut în pandemie, în vremuri de conflict la granița cu războiul din Ucraina și crize socio-economice, sau ne-am uitat cu adevărat la oameni, făcând cercetări serioase, asupra modului cum s-a schimbat abordarea și asteptarea celor cu care lucrăm, mai ales a angajaților tineri care vin către noi și despre care spunem ca nu sunt pregătiți și au așteptări (nu știm de ce fel?).
Cât de des îi întrebăm pe tinerii din companiile noastre ce i-ar motiva să depună acel efort la care ne gândim și care sunt instrumentele cu care măsuram feedbackul, gândindu-ne la feedback si nu la „bifarea” folosirii anumitor instrumente care vizează comportamente.
Cum contruim împreună cu tinerii și cu universitățile sau școlile din care vin, competențe și abilități care să ajute la crearea unei culturi organizaționale sănătoase?
Sunt câteva dintre subiectele asupra cărora vă invit să reflectăm și la care să căutăm răspunsuri, indiferent de lentila prin care privim și de statutul pe care îl avem: profesor, angajat sau angajator.
Mihaela Nabăr este în prezent directorul executiv al World Vision România. De mai bine de 15 ani coordonează echipe, crește împreună cu comunitățile de profesioniști cu care lucrează și prin tot ceea ce face speră ca în fiecare zi să avem copii și tineri mai educați, mai protejați și care au o voce tot mai puternică în societățile în care trăiesc și activează.
Mihaela coordonează ample programe în zona de educație, prin care World Vision luptă să asigure acces la o educație de calitate pentru toți copiii, indiferent unde trăiesc ei, în mediul urban sau rural, și să prevină abandonul școlar.
Pe lângă experienţa în mediul ONG, Mihaela are o experienţă care a format-o ca om și profesionist și care o leagă de mediul academic – ca profesor colaborator la Facultatea de Studii Europene în cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca şi cercetător în cadrul aceleaşi Universităţi. În plus, este preocupată de zona de politici de finanțare și respectarea drepturilor omului.
Mihaela are un doctorat în Istoria economiei la Universitatea Babeș-Bolyai, este absolventă de Master la Universitatea Marne-la-Valle, Paris (specializarea ştiinţe politice) şi la Universitatea Babeș-Bolyai (specializarea studii europene comparative) și are publicații științifice în domeniul relațiilor economice internaționale și în studiul coeziunii socio-econimice a statelor. Mihaela consideră că amprenta lăsată de fiecare dintre noi se produce atunci când ieșim cu adevărat din zona de confort și ne asumăm responsabilitatea pentru cei din jurul nostru, iar ultimii 3 ani ne-au învățat din plin cum să facem acest lucru.

Dr. Raul Lupaș

Coordonator Departament Corporate, MindEducation

Colaborare sau compromis? Cum navigăm relațiile profesionale pentru a ști
“când să stai sau când să pleci”

În comparație cu acum câteva decenii, așteptările noastre de la locul de muncă au evoluat semnificativ. Ne permitem să aspirăm la mai mult, iar acest lucru implică și o contribuție personală mai mare. Un aspect esențial este să învățăm cum să relaționăm mai eficient și mai autentic. Relațiile de colaborare ne pot stimula și ne pot îmbogăți identitatea, dar, în același timp, ne pot umbri potențialul și personalitatea. Cum putem distinge între un disconfort constructiv, care ne ajută să creștem, și unul care ne semnalează nevoia de a ne proteja integritatea și sănătatea mentală? Cum știm când este important să perseverăm, să înțelegem și să transformăm situația, și când este momentul să ne retragem, sau să punem punct? În cadrul acestui eveniment, vom explora ingredientele esențiale ale relațiilor de colaborare. Vom discuta despre cum să identificăm colaborările care ne susțin, ne dezvoltă și ne inspiră, dar și cum să recunoaștem relațiile care ne limitează sau ne împiedică să ne explorăm potențialul.
Raul Lupaș este psiholog clinician, psihoterapeut cognitiv comportamental, lector universitar, consultant organizațional, coach, trainer și doctor în Științele Educației.

programul evenimentului

14.00 – 14.30
Înregistrarea participanților, coffee & networking

14.30 – 15.00
Mesaj bun venit
Dr. Oana Pop (Ghimbuluț) – Psiholog, Centrul de Carieră, Orientare Profesională și Alumni, UBB

15.00 – 15.30
Ce pot face organizațiile pentru a susține motivația generației Z?
Dr. Oana David – Director, Clinica PsyTech Babeș-Bolyai & Institutul Internațional pentru Studii Avansate de Psihoterapie și Sănătate Mintală Aplicată

15.30 – 16.00
Reteaming – arta de a destabiliza o echipă
Dr. Dan Mircea Suciu – Conferențiar univ. , Facultatea de Matematică și Informatică, UBB

16.00 – 16.30
Pauză (coffee & networking)

16.30 – 17.00
We value people sau Oamenii contează
Dr. Mihaela Nabăr – Director executiv, World Vision România

17.00 – 17.30
Colaborare sau compromis? Cum navigăm relațiile profesionale pentru a ști “când să stai sau când să pleci”
Dr. Raul Lupaș – Coordonator Departament Corporate, MindEducation

17.30-18.00
Sesiune Q&A

venue

Xponential Transilvania

Str. Bulevardul 21 Decembrie 1989, nr. 16, Cluj-Napoca, Romania

Eveniment organizat de Centrul de Carieră, Orientare Profesională și Alumni, Universitatea Babeș-Bolyai. Zilele Carierei la UBB – ediția 2024