MENTORAT

Sprijin pentru implementarea propriului tău program de mentorat!

Centrul de Carieră, Orientare Profesională și Alumni, cu ajutorul specialiștilor psihologi, oferă servicii de mentorat. Pe parcursul ultimilor ani, prin intermediul proiectului Student to Student Team la UBB, au fost formați zeci de mentori și au fost mentorați mii de studenți aflați în primul an de studiu pentru a se adapta la ușor la viața academică.

Azi, oferim suport ONG-urilor studențești, consiilor studențești și departamentelor din cadrul UBB pentru a implementa propriul program de mentorat, pornind de la nevoile studenților cu care interacționează. Dacă ai nevoie de suport pentru a implementa un program de mentorat solicită sprijin din partea Centrului de Carieră.

Mentorat la CCOPA!

La Centrul de Carieră, de-a lungul anilor, sute de studenți au început traiectoria profesională alături de un mentor din echipa CCOPA, prin activități de practică și voluntariat derulate alături noi. Fiecare program de practică sau voluntariat presupune că vei lucra alături de un mentor ce se îngrijește de parcursul tău în activitatea desfășurată, oferind oportunitatea de a dezvolta abilități și competențe specifice domeniului de studiu pe care l-ai ales. Dacă dorești să investești timpul tău în programele și proiectele CCOPA și să lucrezi alături de profesioniști care să te mentoreze în traiectoria ta, înscrie-te folosind formularul de mai jos.

Parteneriate și bune practici în aplicarea programelor de mentorat!

Procentul tinerilor români care terminau o facultate în 2021 era aproape de două ori mai mic (23,3 %) față de media Uniunii Europene de 41,2 %, potrivit ultimului raport Monitorul Educației și Formării realizat de Comisia Europeană. Una dintre cauzele invocate în raport este direct legată de nivelul scăzut de participare la sistemul universitar a tinerilor din mediile dezavantajate.

Având în vedere această situație, Universitatea Babeș-Bolyai în parteneriat cu Fundația World Vision România lansează programul „Vreau la facultate”, prin care 100 de studenți din medii vulnerabile vor fi sprijiniți să finalizeze studiile universitare.

Astfel, în perioada 2023-2026, studenții incluși în proiect vor beneficia, cu sprijinul donatorilor, de următoarele: un laptop sau un calculator pentru procesul de învățare și studiu, workshopuri tematice specifice vieții de student, un program de mentorat și orientare în carieră, acces la școli de vară și burse lunare pentru acoperirea cheltuielilor minime pentru cămin și transport.

CITEȘTE MAI DEPARTE >>